(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
MARGOTOVÁ KEFÍROVKA
Potřebné ingredience
300 g cukru krup. 350g polh. mouky 2lžíce kakaa 2 vejce 1 van. cukr 1 kefír 1 sklenička oleje ( 2 dcl) 1 van. Pudink 1 čokoládový pudink 2 lžičky sody 1 Margot
Postup přípravy
Připravíme dvě těsta:
Do jedné mísy dáme: 150g cukru, van. Pudink, van. Cukr, 1 vejce, 1 dcl oleje, zamícháme metličkou, pak přisypeme 175 g plh. Mouky se lžičkou sody a půlku kefíru.Nakonec nastrouháme na hrubém struhadle Margotku a zamícháme ji do těsta.
Do druhé mísy dáme: 150 g cukru, čok. Pudink, kakao, 1 vejce, 1 dcl oleje, zamícháme metličkou, pak přisypeme 175g plh. Mouky se lžičkou sody a zbytek kefíru.
Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme světlé těsto a pak hnědé těsto,
dáme upéct na 180-200 asi 45 – 60 minut.
Na vychladlou buchtu můžeme nalít čokoládovou polevu, posypat cukrem, nebo potřít:
1 šlehačka (vyšlehat)+ ztužovač,1 tvaroh,1 zakys. smetana, cukr a posypat Grankem.
Já jsem ďála z tohoto těsta bábovku a slabý korpus na dort.Je to opravdu výborný, zůstane dlouho vláčná a je nedusivá.Můj malej ji zbožňuje
Do jedné mísy dáme: 150g cukru, van. Pudink, van. Cukr, 1 vejce, 1 dcl oleje, zamícháme metličkou, pak přisypeme 175 g plh. Mouky se lžičkou sody a půlku kefíru.Nakonec nastrouháme na hrubém struhadle Margotku a zamícháme ji do těsta.
Do druhé mísy dáme: 150 g cukru, čok. Pudink, kakao, 1 vejce, 1 dcl oleje, zamícháme metličkou, pak přisypeme 175g plh. Mouky se lžičkou sody a zbytek kefíru.
Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme světlé těsto a pak hnědé těsto,
dáme upéct na 180-200 asi 45 – 60 minut.
Na vychladlou buchtu můžeme nalít čokoládovou polevu, posypat cukrem, nebo potřít:
1 šlehačka (vyšlehat)+ ztužovač,1 tvaroh,1 zakys. smetana, cukr a posypat Grankem.
Já jsem ďála z tohoto těsta bábovku a slabý korpus na dort.Je to opravdu výborný, zůstane dlouho vláčná a je nedusivá.Můj malej ji zbožňuje
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzana.V
(upraveno)
20. 11. 2011, 18:23
Tak nevím, co jsem udělala špatně, ale i když jsem měla 2 těsta (světlé a tmavé), tak bábovka je celá hnědá. Ale je opravdu vláčná a dobrá .
Dagča
(upraveno)
14. 4. 2010, 19:53
mňam - to musím vyzkoušet. Dělám kefírovku z margot taky, ale úplně jinak (viz. moje recepty), ale Váš repect vypadá skutečně moc lákavě a chutně. a ta bábovková forma je skvělý nápad jak ošidit manžela se šlehanou bábovkou Dagma
Ilonáček
(upraveno)
2. 4. 2010, 16:39